طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان های شرقی کشور

advanced divider

(تولید همزمان آب و برق)

با توجه به فقر منابع آبی در سه اســتان شرقی کشور شامل استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی، مهـمترین راهکار استراتژیک برون رفت از این بحــران، تعریف عملیات اجرایی طرح ملی و عظـیم نمک‌زدایی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان های فوق الذکر میباشد. این طرح ملی با عنوان طرح جامع انتقال آب صنایع استان های نوار شرقی کشور، از سواحل چابـهار در فاز اول، جهت دسترسی به ظرفیت تولید تجمعی آب نمک‌زدایی شد، به میزان 280 میلیون مترمکعب در سال در دستور کار قرار گرفته است.
به این منظور شرکت تکاپوی آب و برق شرق منطقه آزاد چابهار (تابش)، به عنوان بزرگترین کنسرسیوم تولید آب و برق کشور، طی فراخوان عمومی که توسط شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی (به نمایندگی از وزارت نیرو) برگزار گردید، تاسیس گردیده است. 

advanced divider

شرکت تکاپوی آب و برق شرق منطقه آزاد چابهار (سهامی خاص) در تاریخ 1397/07/08 تحت شماره ملی 3403 در دفتر ثبت شرکت‌های واحد ثبتی منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار به ثبت رسیده است.

  • مرتفع نمودن مسئله کمبود آب شرب، صنعت و کشاورزی در شرق کشور از منابع آبی پایدار (آب های نامتعارف جنوب کشور (دریای عمان) و توجه ویژه به توسعه بخش صنعت و معدن در استان های شرق کشور.
  • فعال کردن و استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی.
  • اتکاء به ظرفیت های داخلی از طریق احداث تاسیسات نیروگاهی و شیرین سازی آب با بهره گیری از تکنولوژی روز با نگرش بومی سازی و تامین آب و برق مورد نیاز صنایع و کشاورزی های پر بازده.
  • ظرفیت سازی و بهره گیری از پتانسیل های بومی سه استان، ضمن مشارکت بخش خصوصی.
  • ایجاد فرصت بسیار ارزشمند دسترسی به آب های اقیانوس از طریق منطقه آزاد چابهار و همچنین ایجاد زیرساخت های آب و برق در شرق کشور.
  • افزایش راندمان تولید انرژی (بالای 80 درصد).
  • ایجاد مجتمع های کشاورزی یکپارچه بر اساس نظام های جمعی بهره برداری.
  • ایجاد بستر مناسب جهت فعال نمودن صنایع معدنی در کریدور شرق کشور با توجه به ایجاد زیرساخت های مناسب و اشتیاق برای سرمایه گذاران بخش خصوصی.
  • تداوم امنیت پایدار در شرق کشور از طریق اشتغال زایی، تولید ثروت، تثبیت جمعیت در نوار شرقی کشور.

 

شرکت تابش با اتکا بر دانش فنی متخصیصن بومی و آگاهی از کمبودها و نیازمندیهای زیرساختی استانهای شرقی کشور،  تامین آب سالم شرب و بهداشتی و تامین آب مورد نیاز صنایع و معادن شرق کشور را با بهره گیری از توانمندی های داخلی و بومی سازی فن آوری های پیشرفته جهانی بعنوان رسالتی ملی در دستور کار دارد .

ما بر این باور هستیم که تامین و انتقال آب بعنوان رکن اصلی رونق و توسعه، نقش زیربنایی در ایجاد تحولی عظیم در جهت آبادانی این خطه از میهن اسلامی مان ایفا می نماید.

برنامه ریزی استراتژیک شرکت جهت دستیابی به اهداف مورد انتظار طرح، اجرای مدولار و فاز بندی شده پروزه متناسب با نیاز خریداران آب همراه با بهره گیری از مدلهای فنی و اجرایی بهینه در راستای حصول به قیمت تمام شده عادلانه آب می باشد.

بر این اساس برای تحقق این مهم، رویکرد یکپارچه نگری به منافع کلان ملی به موازات رویکرد تامین منافع ذینفعان و ذی مدخلان بخش خصوصی تواما در مراحل اجرایی طرح رعایت می گردد.

سهامداران شرکت تابش از توانایی اجرایی و مطالعاتی در زمینه طرح‌های مختلف برخوردار می‌باشند که جهت اطلاع از این امر میتوان از سایت شرکت های مذکور که در ادامه مطلب آورده شده است بازدید به عمل آورد.

معرفی طرح

طرح نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به استان های شرقی کشور

این طرح با هدف نمک زدایی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان های شرقی کشور (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خزاسان رضوی) در سه فاز کلی مجموعا به حجم 750 میلیون متر مکعب در سال طراحی گردیده است.

در فاز اول، حجم آب انتقالی معادل 280 میلیون متر مکعب در سال، جهت تامین مصارف شرب، صنایع، معادن و کشاورزی پر بازده در استان های شرقی کشور با احداث یک خط لوله انتقالی تلسکوپی با قطر 2200 – 1800 – 1600 میلی متر در نظر گرفته شده است.

انجام عملیات در فاز های دوم و سوم بر مبنای مطالعاتی که تا این مقطع انجام گردیده است با ظرفیت مشابه فاز اول در دستور کار می باشند. شایان ذکر است متناسب با مقتضیات زمانی و تدقیق ظرفیت ها و    نیاز های شرق کشور، اجرایی خواهند شد.

اجرای فاز زودهنگام طرح جهت تامین نیازهای حاشیه ساحل شامل صنایع معدنی، فولادی و دیگر صنایع منطقه و بخشی از آب شرب شهر چابهار با حجم 100.000 متر مکعب در دستور کار می باشد.

متقاضیان خرید آب

اقتصاد آب به چگونگی تولید، توزیع، و مصرف آب می‌پردازد. هرگاه منابع آبی محدود و دستیابی به آنها مستلزم هزینه زیادی باشد، تولید، توزیع، خرید و فروش آن انحصاری و همراه با ارزش افزوده می‌شود و از سویی دیگر، قیمت تولید و فروشش تحت تاثیر میزان عرضه و تقاضا قرار می‌گیرد.

شایان ذکر است که صرف‌نظر از مصارف خانگی و کشاورزی، آب رکن اصلی بسیاری از صنایع است. اگرچه مقدار مصرف آب به فرایند تولید و فنّاوری‌هایی بستگی دارد که در واحدهای صنعتی استفاده می‌شوند، بدون این مادة حیاتی، امکان ایجاد بسیاری از صنایع و یا تداوم آنها وجود نخواهد داشت. مثال‌های زیر نمونه‌هایی از اهمیت آب در صنعت است:

جذب سرمایه

شرکت تکاپوی آب و برق شرق منطقه آزاد چابهار (تابش) در راستای ماموریت خود مبنی بر شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان به سه استان شرق کشور در نظر دارد با عنایت به مطلوبیت شاخص های مالی و سرمایه گذاری طرح از حضور سرمایه گذاران علاقه مند به مشارکت در پروژه دعوت بعمل آورد. بدین جهت در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر می توانید با دفتر اقتصادی و سرمایه گذاری شرکت تابش تماس حاصل فرمایید.

آخرین اخبار

advanced divider